Dvoudenní profesionální kurz výroby a zpracování zmrzliny

Dvoudenní profesionální kurz výroby a zpracování zmrzliny

Tradiční cukrářské řemeslo, ale i technologické inovace jsou spojeny v kurzu výroby a zpracování zmrzliny pro začátečníky.

15000 Kč bez DPH
CESK, Brno
Dvoudenní

9.4.2019

Při objednání kurzu můžete vybrat vyhovující termín a zvolit počet účastníků

Profesionální dvoudenní kurz výroby a zpracování zmrzliny pro začátečníky povede italský zmrzlinář a cukrář Matteo Manzotti.

 

První den kurzu

1) úvod a teorie zmrzliny

2) vysvětlení a popis strojů a pomůcek

3) výroba ovocného poché, polev a ochucovadel do zmrzliny

4) výroba cukrářského krému a krému zabaione na zmrzlinu

5) zmrzlinové směsi: pasterizace

 

Druhý den kurzu

1) výroba, počítání receptů a kalkulace kopečkové zmrzliny

2) zmrzlina s ovocným poché, cukrářským krémem a krémem zabaione

3) výroba na stroji GX, ukázka strojů na točenou zmrzlinu a šlehačku

4) zmrzlina na talíři

5) marketing a balení

 

 

Matteo Manzotti

Již od mala se pohyboval v cukrářské laboratoři se svým otcem Danielem, který je pro něj největší mistr. Jeho rodina řídí zmrzlinárny a cukrárny přes 35 let. Ve svých 10 letech upekl první dezert a tím to vše začalo. Od té doby prošel několika speciálními kurzy, v roce 2012 začal studovat obor cukrařina, pekařina, poté absolvoval další kurzy cukrařiny a přitom pracoval v rodinném podniku. V roce 2015 vyhrál konkurz na veletrhu ze 70 účastníků díky jeho vlastnímu receptu - dort Framboise Supreme a byl oceněn velkými cukráři jako je Iginio Massari. O rok později se opět účastnil soutěže a podruhé vyhrál první cenu s jeho novou tvorbou "Ambra".

 

Po ukončení kurzu obdržíte certifikát a slevový voucher k nákupu zmrzlinového stroje Frigomat.

Cena zahrnuje

-       Certifikát o absolvování kurzu
-       Zapůjčení zástěry
-       Káva, slazené a neslazené nápoje
-       Oběd, svačina

 

Místo konání: CESK, a.s., Jarní 44i, 614 00, Brno – Maloměřice

Termín: 9.4. - 10.4.2019 od 9:00 do 17:00

Školitel: Matteo Manzotti z Itálie

Max. počet míst: 12

Podívejte se na mapu ZDE.

 

Prosíme o uhrazení kurzu nejpozději do 3 dnů od objednávky, jinak rezervace propadá a místo tak nabídneme jinému zájemci. 

Nelze se přihlásit pouze na jeden den.

Stornování účasti na kurzu je možné pouze emailem na pazourkova@cesk.cz.

CESK, a.s. si vyhrazuje právo zrušit kurz z důvodů nenaplnění dané kapacity a to nejpozději tři dny před konáním daného kurzu.

Během celého kurzu se pořizuje fotodokumentace pro potřeby pořadatelů, partnerů a organizátorů. Upozorňujeme na skutečnost, že přihlášením na kurz automaticky poskytují účastníci souhlas s použitím pořízené fotodokumentace.

Uzávěrka přihlášek je 5. dubna 2019. 

Těšíme se na Vás

Při objednání kurzu můžete vybrat vyhovující termín a zvolit počet účastníků